Med en times kørsel fra København, ligger Lyngborgens Naturskole ikke på verdens rand og kan nås med de offentlige transportmidler.

Lyngborgens Naturskole er placeret midt i et sommerhusområde, med uhindret adgang til Sejerø-bugten, gennem et stykke genskabt lynghede, hvilket ikke mange andre kolonier kan byde på. I hele det nærliggende område findes næsten alle danske landskabstyper med deres særpræg. Blide strande og barske stenklinte afveksler hinanden langs Kattegatkysten, og Isefjorden, med sine vige og bugte er indenfor rækkevidde. Tæt ved Lyngborgen findes nåletræsplantager og lidt længere væk findes bøgeskov op til havet eller fjorden.

I samarbejde med Odsherred Naturskole er der udarbejdet en naturvejledningsmappe med forslag til ture og aktiviteter på egen hånd eller med tilknytning af en naturvejleder. Aktiviteterne og turene tager alle udgangspunkt i området på og omkring Lyngborgen eller Odsherred.

Naturvejledningsmappen indeholder specifikke forslag til aktiviteter og ture for kørestolsbrugere, blinde og svagtseende, hørehæmmede, gangbesværede, småbørnsfamilier samt mere generelle tureksempler.

Naturvejledningsmappen kan downloades her: naturaktiviteter